• Lorem ipsum

Lijst van types onomwonden darmsnaren:

  • Pirastro Chorda voor viool, altviool en cello: bedoeld voor barokinstrumenten. Bevatten een variatie van onomwonden en niet-omwonden snaren; voor viool worden mi- en la-snaar vaak gecombineerd met omwonden snaren van andere types als Eudoxa of Oliv.

Lijst van types omwonden darmsnaren:

  • Pirastro OlivPirastro Eudoxa voor viool, altviool en cello: de populairste snaren voor de introductie van synthetische snaren. Hebben een erg warme en volle klank, maar spreken iets minder snel aan dan andere snaren. Vooral geschikt voor oudere instrumenten.
  • Pirastro Gold voor viool en cello: goedkopere darmsnaren, met warme klank maar minder volume dan de andere darmsnaren. De stalen mi-snaar voor viool is erg populair en wordt vaak gecombineerd met andere (synthetische) snaren.
  • Pirastro Oliv voor viool, altviool en cello: premium darmsnaren met briljante en zeer rijke klank die relatief gemakkelijk aanspreken. Nog steeds favoriet van veel strijkers die op zoek zijn naar een toch krachtige klank typisch voor darmsnaren.
  • Pirastro Passione voor viool, altviool en cello: een recente uitgebrachte lijn darmsnaren. Ze tracht de voordelen van darmsnaren (rijke, warme en complexe klank) te combineren met de voordelen van synthetische snaren. Ze ontstemmen bijvoorbeeld veel minder snel dan andere types darmsnaren, hebben minder tijd nodig om ingespeeld te raken en gaan langer mee. De klank is iets minder complex dan bij Eudoxa en Oliv, maar projecteert meer.
  • Pirastro Passione Solo voor viool: Solo-variant van de Passione-snaren hierboven. Ze klinken iets luider en directer dan de standaard Passione-snaren. Goed voor instrumenten die toch wat meer projectie nodig hebben.