• Lorem ipsum

Snaren met metaalkern van Pirastro:

 • Pirastro Evah PirazziPirastro Chromcor voor viool, altviool en cello: aantrekkelijk geprijsde enkelvoudige filament-metaalsnaren, met een zeer heldere en projecterende klank. Ze worden naast in klassiek ook vaak gebruikt voor alternatieve genres en zijn zeer geschikt voor elektrische instrumenten.
 • Pirastro ChromcorPlus voor altviool en cello: zelfde enkelvoudige filament-metaalkern als de gewone Chromcor, maar dan omwonden met chroomstaal. De Plus-variant heeft hierdoor een iets donkerdere, maar nog steeds erg projecterende klank. Ze staan bekend om hun stemstabailiteit en zijn zeer snel ingespeeld.
 • Pirastro EvahPirazzi voor cello: net zoals voor viool en altviool en erg populaire snarenset. De la- en re-snaar zijn met gewone metaalkern, de sol- en do-snaar met kabelkern. Over de hele set heen staan een diepe, volle klank met veel spelmogelijkheden centraal, en ze zijn daarom ook niet voor niets heel geliefd bij heel wat cellisten. Uitstekende stabiliteit en respons.
 • Pirastro EvahPirazziSoloist voor cello: de gekende Evah Pirazzi-klank, maar dan met nog meer projectie, zonder daarbij schel te worden. Spreken heel gemakkelijk aan.
 • Pirastro EvahPirazziGold voor cello: recent ontwikkelde snarenset met een heel ronde, volle klank en veel boven- en ondertonen. Ze projecteren bovendien zeer goed en hebben een korte inspeelperiode. Ze reageren heel snel, en dat over alle dynamieken heen. Evah Pirazzi Gold-cellosnaren zijn prijzig, maar veel cellisten geven ze desondanks erg goede reviews.
 • Pirastro Flexocor voor cello: metaalsnaren met carbonstaal kabelkern, hetgeen hen een warme en toch projecterende klank geeft. Ook bij pizzicato erg goede respons, en snel ingespeeld. De la-snaar kan door de meer warme klank goed gecombineerd worden met darmsnaren.
 • Pirastro FlexocorPirastro FlexocorPermanent voor viool: net zoals zijn cello-broer een metaalsnaar met een iets warmere klank. Ze hebben een stalen kabelkern en lijken qua klank wat op de snaren van D'Addario Helicore, maar zijn iets donkerder.
 • Pirastro Permanent voor altviool en cello: een kwalitatieve snarenset met gewone staalkern en kabelkern, omwonden met diverse metalen (titanium, zilver, wolfraam). Daardoor produceren ze een rondere en warmere klank dan de meeste andere metaalsnaren.
 • Pirastro PermanentSoloist voor cello: Permanent-variant met iets meer spanning op de snaren, waardoor ze een meer projecterende klank produceren, geschikt voor solisten.
 • Pirastro Perpetual voor cello: behoren tot Pirastro's nieuwste ontwikkelingen. Ze hebben een duidelijke maar warme klank die goed projecteert. Ze spreken bovendien makkelijk aan, ondanks de hoge spanning. 
 • Pirastro Perpetual Cadenza voor cello: sol (G) en do (C) snaar hebben een iets lagere spanning, waardoor ze de overige snaren ook minder onder spanning zetten en een instrument kunnen laten openbloeien. Ideaal te combineren met andere Perpetual snaren. 
 • Pirastro Perpetual Edition voor cello: de laatste toevoeging aan de Perpetual-lijn. Ze vormen de snaren met de meest gefocuste, luidste klank, met niettemin een goede speelbaarheid. 
 • Pirastro Perpetual Soloist voor cello: zijn echte bommetjes. Ze zijn gebaseerd op de Perpetual-kern en bieden dus een harmonisch brede klank, maar de Soloist versie is extra briljant en gefocust. Snaren met zeer hoge spanning, vooral op de A en D. 
 • Pirastro Piranito voor viool, altviool en cello: de goedkoopste staalsnaren van Pirastro en daarom vaak gebruikt door studenten en op kleinere instrumenten. Het gaat om onomwonden metaalsnaren, waardoor ze heel gemakkelijk aanspreken en een erg projecterende klank hebben. Niet echt geschikt voor professioneel gebruik, maar door hun doorzaamheid wel erg geliefd bij de jonge strijkers!

Snaren met metaalkern van Thomastik-Infeld:

 • Thomastik-Infeld SpirocoreThomastik-Infeld Belcanto voor altviool en cello: snaren met gevlochten kabelkern die een warme, rijke klank produceren en veel klankkleuren toelaten. Ze spreken gemakkelijk aan en zijn zeer stabiel in stemming. Bovendien zijn ze uitstekend voor hybride gebruik: zowel arco als pizzicato produceren ze een vrije, open klank met resonantie.
 • Thomastik-Infeld BelcantoGold voor cello: de doorontwikkelde versie van de gewone Belcanto-snaren, met iets meer pit en rondere klank. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de gewone Belcanto-snaren. 100% nikkelvrij, dus ideaal voor strijkers met nikkelallergie.
 • Thomastik-Infeld Präzision voor viool, altviool en cello: budgetvriendelijke solide staalsnaren met een krachtige klank, vooral geschikt voor studenten of bespelers van alternatieve genres (pop, jazz, folk...) en elektrische instrumenten.
 • Thomastik-Infeld Spirit voor cello: goede instapsnaren voor studenten. Ze bieden een warme en zachte klank aan een aantrekkelijke prijs. 
 • Thomastik-Infeld Spirocore voor viool, altviool en cello: een heel krachtige en qua volume misschien wel luidst beschikbare snarenreeks. De omwonden spiraalkern is hier verantwoordelijk voor. De Spirocore mi-snaar voor viool staat bekend om zijn stabiliteit en weinig fluiten. De tungsten-omwonden sol- en do-snaren voor altviool en cello zijn heel veel gebruikte opties om instrumenten meer kracht en pit te geven. Ze hebben dan ook een hogere spanning. De varianten met zilveren omwinden zijn iets minder fel.
 • Thomastik-Infeld Superflexible voor viool, altviool en cello: all-round snaren met flexibele metalen kabelkern, waardoor ze goed resoneren en niet stijf aanvoelen. Ze bieden een vrij open maar tegelijk ook iets donkere klank zonder hardheid. Heel duurzaam en toonvast.
 • Thomastik-Infeld Versum voor cello: De Versum snaren van Thomastik zijn een gloednieuwe serie met prachtige tonale balans: een zoete toon op de bovenste snaren en een warme, ronde en fluwelen klank in de lagere regionen. Met hun gefocuse klank en hun precieze, krachtige intonatie geven ze jouw cello een unieke persoonlijkheid, en ze laten jou toe om extra ver te gaan in expressie en klankmogelijkheden. Een heel spectrum aan kleuren en een ideale balans over de snaren heen zorgen voor de perfecte ondersteuning van de klank van jouw cello, terwijl ze ook ruimte laten voor een solistische aanpak.
 • Thomastik-Infeld Versum Solo voor cello: een variant op de warme Versum snarenreeks van Thomastik, maar dan met een veel directere en meer projecterende klank. Ze kunnen makkelijk gemixt worden met reguliere Versum- of Spirocore tungsten-snaren. 

Snaren met metaalkern van Larsen Strings:

 • Larsen MagnacoreLarsen Original voor cello: erg populaire cellosnaren; Larsen is niet voor niets ooit begonnen als fabrikant die gespecialiseerd was in snaren voor dit instrument. Ze hebben een heel zuivere, heldere klank en spreken gemakkelijk aan.
 • Larsen Soloist voor cello: doorontwikkelde variant van de standaard Larsen cello-snaren, met iets meer projectie, vooral in de hogere tonen. Voor instrumenten die iets meer volume nodig hebben worden de Soloist-snaren vaak gebruikt in plaats van de gewone variant.
 • Larsen Magnacore voor cello: een heel recent ontwikkelde snarenreeks die een brede waaier klankkleuren toelaat: van donker, warm en zoet naar groot volume. De sol- en do-snaren worden aanzien als dé lage cellosnaren bij uitstek. Nog recenter werden de la- en re-snaar aan het assortiment toegevoegd, die eveneens snel aan populariteit winnen. Prijzige snarenreeks, maar volgens velen de prijs meer dan waard.
 • Larsen Magnacore Arioso voor cello: een variant op de klassieke Magnacore-snaren met een andere verdeling en algeheel lichtere spanning. Het doel is om vooral de bovenste snaren meer open te laten klinken. 
 • Larsen Il Cannone voor cello: Larsens meest recente toevoeging aan het gamma. In deze set kan je de varianten Warm & Broad en Direct & Focused onderling combineren voor jouw ideale setup. Zeker aan te bevelen voor de meest veeleisende cellist!
 • Larsen Aurora voor cello: de instap-snaren van Larsen, vooral bedoeld voor studenten. Ze zijn relatief goedkoop, maar bieden veel kwaliteit en een krachtige klank voor hun geld!

Snaren met metaalkern van D'Addario:

 • D'Addario Helicore voor viool, altviool en cello: een multilayer staalkern snarenset met een iets warmere klank. Ze zijn vrij goedkoop en gaan bovendien lang mee. Hun kleine diameter zorgt voor een goede respons. Ook geschikt voor gebruik op elektrische instrumenten.
 • D'Addario Kaplan Forza voor altviool: snaren met solide staalkern (la/A-snaar) en met gevlochten staalkabels (overige snaren), hetgeen ze een heldere, projecterende klank geeft. 
 • D'Addario Kaplan voor cello: bieden een krachtige maar warme en ronde klank. Ze laten een waaier van nuances toe en zijn daarom erg geschikt voor van nature luid klinkende instrumenten. 

Snaren met metaalkern van Jargar:

 • Jargar Classic voor viool, altviool en cello: chroomstaal omwonden metaalsnaren met een heldere klank en makkelijke speelbaarheid. Er bestaan ook zilver omwonden versies van de lagere snaren (sol (g) voor viool, sol (g) en do (c) voor altviool en cello).
 • Jargar Superior voor cello: gaan net dat beetje verder dan de Classic snaren en bieden een heel volle, rijke klank met veel boventonen en een goede projectie. 
 • Jargar Young Talent voor cello: zijn een variant van de Jargar Classic snaren voor kleinere instrumenten. Ze spreken makkelijk aan en hebben een lange levensduur, waardoor ze perfect zijn voor zowel beginnende als geavanceerde studenten!