• Lorem ipsum

Snaren met synthetische kern van Pirastro:

 • Evah PirazziPirastro Aricore voor viool en cello: eerste synthetische snarenreeks van Pirastro en leunt dan ook wat naar dat soort klank. Vooral gekenmerkt door de meer donkere klank, zeker in de laagte op cello.
 • Pirastro Evah Pirazzi voor viool en altviool: erg populaire snarenreeks die gekenmerkt wordt door een heel open en briljante klank die veel nuances toelaat. Evah Pirazzi heeft standaard een iets hogere spanning waardoor ze extra krachtig klinken en soms doffere instrumenten kunnen laten openbloeien. Ze gaan evenwel iets minder lang mee (klankkwaliteit daalt relatief snel) in vergelijking met andere synthetische snaren. De celloreeks van Evah Pirazzi bestaat uit metaalsnaren.
 • Pirastro Evah Pirazzi Gold voor viool en altviool: een vrij recente snarenreeks die evenwel snel veel harten veroverd heeft. De spanning is iets lager dan bij Evah Pirazzi, wat de snaren toelaat om meer naar de warme kant van het spectrum te gaan, zonder daarbij aan volume en kracht te verliezen. De sol-snaar met goud omwonden is een aanrader en geeft extra warmte in diepte. De snarenset wordt gekenmerkt door een uitstekende balans over de vier snaren heen. Zeer gegeerd, maar wel met een niet onaardig prijskaartje. De cello-variant bevat metaalsnaren.
 • Pirastro Obligato voor viool, altviool en cello: een snaar met composiet-kern (in plaats van nylon/perlon) die de klank van darmsnaren tracht na te bootsen en daar op veel vlakken goed in slaagt. De klank is donkerder, met veel boventonen. Op sommige instrumenten bestaat het gevaar dat ze wat flauw overkomen, maar Obligato is niet voor niets uitgegroeid tot een favoriet onder veel instrumentalisten. Ook op altviool en cello met composiet-kern en sterk gelijkaardige eigenschappen.
 • Pirastro Perpetual voor viool en altviool: de meest recente toevoeging van Pirastro. Ze hebben een erg krachtige, directe, projecterende klank die voornamelijk solisten zal aanspreken. De spanning is zeer hoog, maar de snaren spreken nog relatief goed aan. 
 • Pirastro ObligatoPirastro Synoxa voor viool, altviool en cello: perlon-snaren die concurreren met de populaire Dominant-snaren van Thomastik. Ze klinken vrij open zonder daarbij schel te worden.
 • Pirastro Tonica voor viool en altviool: snaren met vrij lage spanning die naar de donkere kant hellen. Ze zijn vrij goedkoop en daardoor heel geschikt voor studenten-instrumenten, maar ook professionelen gebruiken Tonica nog regelmatig. Recent heruitgebracht met nieuwe formule die de toonstabaliteit en klankkwaliteit verbetert (minder ruis).
 • Pirastro Violino voor viool: snaren met een lage spanning. Ze worden omschreven als de meest zoete in de Pirastro-lijn, met een erg aangenaam gevoel aan de vingers en goede respons. Ideaal voor instrumenten met te scherpe toon.
 • Pirastro Wondertone Solo voor viool: heldere, briljante snaren met pit die snel is ingespeeld. Ze proberen de kracht van Evah Pirazzi te combineren met de bredere, warmere klank van Obligato en slagen daar goed in. Kan aanvankelijk wat metalig klinken, maar die nevenklank verdwijnt snel. Produceren weinig ruis. Voor instrumenten die wat kracht en focus missen!

Snaren met synthetische kern van Thomastik-Infeld:

 • Thomastik-Infeld DominantThomastik-Infeld Dominant voor viool, altviool en cello: de eerste synthetische snaar en nog steeds veruit de populairste. Dominant is vaak de standaardkeuze voor studenten, maar ook professionelen gebruiken ze graag. Dominant-snaren hebben een perlon-kern en een krachtige, volle klank. Ze hebben een relatief lagere spanning en zijn daardoor geschikt voor een groot aantal instrumenten. De prijs is zeer aantrekkelijk, maar Dominant-snaren kunnen wel wat last hebben van slijtage door loskomende omwindingen. Ze dienen regelmatig vervangen te worden om de klankkwaliteit optimaal te houden. Kunnen bij aanvang wat metalig klinken, maar zijn al snel ingespeeld waarna deze metalige bijklank verdwijnt.
 • Thomastik-Infeld Dominant PRO voor viool: 50 jaar na de introductie van de indertijd revolutionaire Dominantsnaren heeft Thomastik-Infeld de Dominant PRO-snaren uitgebracht. Ze hebben een verbeterde formule, klinken beduidend krachtiger, warmer en meer gefocust dan de Dominant-snaren. Daardoor zullen deze snaren met glans voldoen aan de eisen voor de meest veeleisende muzikanten.
 • Thomastik-Infeld Infeld Blue voor viool: Infeld Blue en Red zijn doorontwikkelingen van de Dominant-reeks. De Blue-set biedt een meer krachtige, gefocuste klank en heeft niet het nadeel van de metalige bijklank waarvan Dominant-snaren in het begin last hebben. Ze zijn snel ingespeeld en ideaal om dof klinkende instrumenten wat meer kracht te geven. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de Infeld Red-reeks.
 • Thomastik-Infeld Infeld Red voor viool: Infeld Blue en Red zijn doorontwikkelingen van de Dominant-reeks. De Red-set geeft een warmere, subtielere klank en een breder spectrum aan boventonen. Ze zijn daarom zeer geschikt om té krachtige/snerpende instrumenten wat meer diepte en warmte te geven. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de Infeld Blue-reeks.
 • Thomastik-Infeld Peter Infeld (PI) voor viool en altviool: een recent ontwikkelde snarenset die overal veel lof krijgt. Ze biedt een erg goede mix van kracht/volume en tegelijk subtiele klanken en veel boventonen. De mi-snaar is de eerste snaar die met platinum omwikkeld wordt (maar varianten met tin of goud omwonden zijn ook beschikbaar). Erg goede toonstabiliteit en zacht gevoel aan de vingers. In de professionele wereld zijn deze snaren aan een snelle opmars bezig en worden ze steeds vaker gebruikt en geprezen. Ze zijn ook aantrekkelijker gesprijsd dan het hoger segment van Pirastro.
 • Thomastik-Infeld Rondo voor viool en altviool: deze snaren worden vaak door instrumentenbouwers en -verkopers gebruikt, ze voornamelijk de eigenschappen van het instrument zelf laten spreken. Vooral op oudere violen zijn ze een interessante optie.
 • Thomastik-Infeld Spirit voor viool: goede instapsnaren voor studenten. Ze bieden een warme en zachte klank aan een aantrekkelijke prijs.
 • Thomastik-Infeld Peter Infeld PIThomastik-Infeld Vision voor viool en altviool: snaren die een erg gefocuste en krachtige klank bieden. Ze zijn ideaal om kleinere instrumenten (voornamelijk altviolen) meer sterkte te geven en ook op doffe, introverte instrumenten van volledige grootte kunnen ze wonderen verrichten. Niet gericht op warmte. Vision-snaren staan bekend om hun duurzaamheid.
 • Thomastik-Infeld Vision Solo voor viool en altviool: een doorontwikkelde Vision-snarenreeks die de kracht van Vision behoudt, maar meer warmte en complexiteit aan de toon toevoegt. Ze zijn dan ook snel populair geworden, al kunnen ze op sommige instrumenten wat eendimensionaal klinken. Zeer aantrekkelijk geprijsd.
 • Thomastik-Infeld Vision Titanium Solo voor viool: Titanium-variant van de Vision Solo-reeks, die nog meer de balans probeert te leggen tussen kracht en warmte. De mi-snaar is omwonden met titanium, wat hem extra diepte geeft in plaats van louter kracht en bovendien het fluiten tegengaat.
 • Thomastik-Infeld Vision Titanium Orchestra voor viool: Titanium-variant van de Vision Solo-reeks die meer van de warme kant van het klankenspectrum naar boven tracht te halen om zo meer te kunnen mengen met andere instrumenten in plaats van er boven uit te schieten. Ze worden daarom aangeraden voor kamermuziek- en orkestmuzikanten.

Snaren met synthetische kern van Savarez-Corelli:

 • Corelli Alliance voor viool en altviool: doorontwikkelde snaren met composiet kern. Door deze speciale kern klinken ze behoorlijk vol, met veel en rijke boventonen, en tegelijk krachtig, zonder daarbij schel te worden. Ze gaan in de richting van Obligato, maar dan met iets minder warmte.
 • Corelli Crystal voor viool en altviool: lijken in klank op de Aricore-reeks van Pirastro en zijn dus behoorlijk donker qua toon, maar hebben toch wat meer punch in huis dan de Aricore-snaren. Aantrekkelijk geprijsd en daarom vaak als donkerder alternatief voor Dominant-snaren gebruikt.
 • Corelli Cantiga voor viool en altviool: een recente snarenset met heel wat voordelen die inmiddels aan populariteit aan het winnen is. Ze hebben een gefocuste, krachtige maar rijke klank en bij de ontwikkeling werd extra aandacht besteed aan de balans tussen de snaren onderling. Ze laten veel klankvariatie toe, spreken heel gemakkelijk aan en hebben een goede touch. Zeer stabiele stemming.

Snaren met synthetische kern van Larsen Strings:

 • Larsen TziganeLarsen Aurora voor viool en cello: de recent uitgebrachte instapset van Larsen. Deze snaren hebben een warme, briljante toon en een zeer aantrekkelijke prijs.
 • Larsen Tzigane voor viool: een nogal speciale snarenset waar je wat gewend aan moet raken, maar met heel wat voordelen. Ze zijn zéér geschikt voor instrumenten die van nature luid klinken. Door hun lage spanningen klinken ze warm, zelfs donker, maar hun resonantie is dermate goed dat ze ook in volume niet moeten onderdoen. Op sommige instrumenten kunnen ze wat moeilijk aanspreken.
 • Larsen Original voor viool en altviool: een vrij neutrale snarenset die een goed alternatief biedt voor Dominant-snaren, met iets meer warmte. De populaire cellosnaren zijn metaalsnaren.
 • Larsen Virtuoso voor viool en altviool: snaren met een lage spanning en dus ideaal voor oudere instrumenten. Ondanks hun lage spanning geven deze snaren echter een grote, gefocuste klank met veel boventonen en ze zijn daarom heel snel populair geworden. Zeer geschikt voor instrumenten met een donker kantje die wat pit kunnen verdragen. De mi-snaar is gemaakt van carbonstaal voor extra kracht. Voor altviool bestaat er ook een Virtuoso Soloist variant met extra pit.
 • Larsen Il Cannone voor viool: bieden je een klank aan die rijk is aan harmonieën en een zeer goede projectie heeft met een pittige klank en een ongekende responsiviteit. Deze reguliere versie is milder en warmer dan de Soloist versie.
 • Larsen Il Cannone Soloist voor viool: bieden je een klank aan die rijk is aan harmonieën en een zeer goede projectie heeft met een pittige klank en een ongekende responsiviteit. De Soloist versie heeft een directe, grote toon.

Snaren met synthetische kern van D'Addario:

 • D'Addario Pro Arte voor viool, altviool en cello: budgetvriendelijke nylon-kernsnaren die vooral voor studenten bedoeld zijn. Ze vormen een goede concurrent voor Dominant-snaren, zij het warmer van klank. Ze zijn snel ingespeeld en ongevoelig voor temperatuurschommelingen.
 • D'Addario Zyex voor viool en altviool: erg warm klinkende snaren met alsnog de nodige projectie. Ze riskeren op sommige instrumenten in hogere posities minder goed aan te spreken, maar zijn een budgetvriendelijke oplossing voor te schel klinkende instrumenten. 
 • D'Addario Kaplan Amo voor viool en altviool: recente snarenreeks, met een erg goede balans tussen kracht en warmte. Ze hebben een zyex-kern die de nodige kracht voorziet, maar door de vele boven- en ondertonen klinken ze toch ongelofelijk vol en rijk. Door de hogere spanning spreken ze iets minder makkelijk aan, maar dat compenseren ze ruimschoots in klankkwaliteit. Een warm aanbevolen snarenreeks, geschikt voor veel instrumenten!
 • D'Addario Kaplan Vivo voor viool en altviool: net zoals de Amo-variant een recente snarenreeks met een goede combinatie tussen power en rijke klank. De Vivo-set heeft een meer briljante, gefocuste klank dan de Amo-set en zijn echte bommetjes.

Snaren met synthetische kern van Jargar:

 • Jargar Superior voor viool en altviool: een recente ontwikkeling van Jargar. Het zijn neutraal klinkende synthetische snaren, die de natuurlijke sound van jouw instrument goed ondersteunen.

Snaren met synthetische kern van Warchal:

 • Warchal Brilliant voor viool en altviool: deze snaren hebben een synthetische kern en relatief lage spanning, maar projecteren niettemin erg goed. Het zijn snaren met gefocuste klank en goede aanspreekbaarheid.
 • Warchal Ametyst voor viool: produceren een pure en heldere toon. Hun responsiviteit en projectie is ongeëvenaard en zal het onderste uit de kan halen bij de betere violen.
 • Warchal Amber voor viool en altviool: een warme, zachte klank die de klank van darmsnaren tracht te benaderen. De speciaal ontworpen mi (E) snaar is ook erg populair op zich en biedt een langere levensduur en fluit niet.

Snaren met synthetische kern van Corelli:

 • Corelli Solea voor viool: deze recente toevoeging is het nieuwe stokpaardje van Corelli. Met de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve multifilament kern kan een lage spanning, wat garant staat voor een excellente bespeelbaarheid, gecombineerd worden met een solistische, projecterende klank. Met name instrumenten die beter klinken met een lage spanning kunnen met deze snaren een grote boost krijgen. De Solea snaren hebben een homogene balans tussen in alle registers.
 • Corelli Alliance (Vivace) voor viool en altviool: door hun composietkern hebben deze snaren weinig tot geen last van vochtigheids- of temperatuurverschillen en zijn ze onmiddellijk na het opzetten speelbaar. 
 • Corelli Cantiga voor viool en altviool: de Corelli snaren met composietkern werden ontworpen om het speelgevoel en klank van darmsnaren zoveel mogelijk na te bootsen en de nadelen, zoals gevoeligheid voor luchtvochtigheid en temperatuur, te elimineren. Deze Cantiga snaren zijn daar een excellent resultaat van.
 • Corelli New Crystal voor viool en altviool: deze snaren met nylonkern zijn met het speelgevoel en klank van darmsnaren, zonder de nadelen - gevoeligheid voor luchtvochtigheid en temperatuur. Met deze set heeft Corelli gezocht naar snaren die zeer aantrekkelijk geprijsd zijn maar wel een hoge kwaliteit bieden.